Ak hľadáte inšpiráciu, máme pre vás 10 skvelých tipov, ktoré zabezpečia, že toto leto nebudete počuť vetu: „Ja sa nudím.“
Od aktivít vonku až po vzdelávacie hry, inšpirujte sa a vaše detičky budú aktívne, šťastné a zabavené počas celého leta. 

Zapájanie do každodenného života

Leto je ideálnym obdobím na to, aby ste zapojili deti do každodenných činností, ako je varenie a upratovanie. Využite ich pomoc pri krájaní, čistení a umývaní zeleniny alebo pripravte jednoduché recepty, ktoré môžu deti zvládnuť, ako napríklad pečenie koláčikov alebo príprava ovocných šalátov. Okrem toho ich môžete naučiť základy domácich prác, čím im poskytnete cenné životné zručnosti a zároveň si užijete spoločný čas doma.

Spoločenské hry pre celú rodinu

Spoločenské hry sú skvelým spôsobom, ako spojiť rodinu a priateľov počas letných večerov. Hranie hier rozvíja logické myslenie, kreativitu a tímovú spoluprácu, čo z neho robí ideálnu aktivitu na letné dni. Navyše, v Albi si počas leta môžete zadarmo požičať spoločenské hry pre veľkých aj malých. 

Albi

Natočte video

Nechajte deti využiť mobilný telefón na tvorivú činnosť a nie len na hranie hier či sledovanie videí. Ukážte im, ako môžu natočiť vlastné video z ich dňa alebo z výletu. Potom spolu vyskúšajte jednoduché aplikácie na základné strihanie videa. Tento proces ich naučí plánovať, vyjadrovať sa a pracovať s technológiou kreatívnym spôsobom. Výsledkom bude spomienka na leto, na ktorú budú hrdé a tiež rozvíjanie nových praktických zručností.

Vyrábanie a kreslenie

Kreatívne aktivity, ako je vyrábanie a kreslenie, pomáhajú rozvíjať detskú fantáziu a motorické zručnosti. Deti môžu vyrábať rôzne postavičky, šperky, kresliť obrázky alebo dokonca vytvoriť vlastné hračky. Tieto aktivity nielenže zabavia, ale aj podporia ich tvorivosť a schopnosť sústrediť sa.

Hry a knihy

Ak sa toto leto chystáte s deťmi na cesty, určite oceníte zábavné aj náučné hry, ktoré sú skvelým riešením na udržanie ich pozornosti. Magnetické hry a hry s nálepkami z predajne Vnímavé deti sú ideálne na dlhé cesty autom alebo vlakom, pretože sa ľahko skladujú, nevyžadujú veľa miesta a drobné kúsky hneď nepostrácate. Okrem toho, počas horúcich letných dní oceníte aj vodné omaľovánky, ktoré zabezpečia hodiny zábavy pri bazéne či na pláži.
A ak deti milujú čítanie, v Panta Rhei nájdete široký výber kníh, ktoré rozvinú ich fantáziu a skrátia dlhé chvíle.

Vnímavé deti

Hľadanie pokladov 

Hľadanie pokladov je vzrušujúca aktivita, ktorá deti povzbudí k pohybu a objavovaniu. Pripravte jednoduchý plán a ukryte malé poklady v záhrade, parku alebo dokonca v interiéri, ak je zlé počasie. Ďalšou možnosťou je vytvoriť zoznam vecí, ktoré sa vonku bežne nachádzajú a úlohou malého objaviteľa bude všetky ich spozorovať. Táto hra rozvíja detskú predstavivosť a logické myslenie, a zároveň poskytuje hodiny zábavy.

Piknik

Usporiadajte si piknik v parku alebo na záhrade a užite si krásne letné počasie. Deti môžu pomáhať s prípravou a balením jedla, čo im dodá pocit zodpovednosti a zároveň ich to motivuje k jedlu. Piknik je skvelý spôsob, ako tráviť čas vonku a vychutnať si prírodu spolu s rodinou.

Top Fun - herňa pre deti aj dospelých

Top Fun je ideálnym miestom na zábavu pre celú rodinu. Táto herňa ponúka širokú škálu aktivít, od klasických zábavných hier až po moderné zážitky vo virtuálnej realite. Deti i dospelí si môžu vyskúšať rôzne interaktívne hry, ktoré zaručia hodiny zábavy. 

Pestovanie rastliniek 

Pestovanie rastliniek je vynikajúca aktivita, ktorá učí deti trpezlivosti a starostlivosti o prírodu. Zasaďte spolu pár semienok do záhradky alebo do kvetináča. Deti môžu sledovať, ako ich rastlinky rastú a učiť sa o cykloch prírody. Táto aktivita je nielen vzdelávacia, ale aj veľmi uspokojujúca, keď vidíte plody svojej práce.

Vezmite ratolesť na rande

Aj počas daždivých dní môže byť čas strávený zábavne. Naplánujte si rande s dieťaťom – začnite spoločným nákupom, kde si deti môžu vybrať nové oblečenie či hračky a potom si vychutnajte film v Cinemax. Takýto deň plný spoločných zážitkov posilní váš vzťah, poskytne deťom príležitosť zažiť niečo nové a dodá im pocit dospeláctva.

Nech už si vyberiete akúkoľvek aktivitu, dôležité je, že si užijete spoločný čas a vytvoríte pre vaše deti leto plné smiechu, radosti a nových objavov. Prajeme príjemnú zábavu a krásne leto!