Začnite postupne a udržiavajte pravidelnosť

Ak ste na bicykli nesedeli už dlhší čas, je dôležité začať pomaly. Prvé jazdy by nemali byť príliš dlhé alebo náročné. Ideálne je začať s 20-30 minútami mierneho tempa a postupne zvyšovať čas a intenzitu. Týmto spôsobom si telo zvykne na nový pohyb a vy sa vyhnete zbytočným zraneniam a preťaženiu. 

Na dosiahnutie viditeľných výsledkov je dôležité bicyklovať pravidelne. Snažte sa zahrnúť bicyklovanie do svojho týždenného plánu aspoň 3-4 krát. Ranné alebo večerné jazdy môžu byť skvelým spôsobom, ako začať alebo ukončiť deň a súčasne spáliť prebytočné kalórie

ako schudnut na bicyklipredajňa Sports Direct

Správna technika a rôzne štýly jazdy

Pre dosiahnutie najlepších výsledkov a predchádzanie zraneniam je dôležité jazdiť správnou technikou. Držte chrbát rovný, ramená uvoľnené a neohýbajte sa príliš dopredu. Správne nastavenie sedla a riadidiel môže tiež výrazne ovplyvniť váš komfort a efektivitu jazdy. 

Aby ste sa vyhli monotónnosti a udržali si motiváciu, skúšajte rôzne trasy a terény. Môžete sa vydať na rovinatejšie cyklochodníky, lesné cestičky alebo sa pokúsiť o náročnejšie kopcovité terény. Kombinácia rôznych typov jazdenia pomôže lepšie zapojiť rôzne svalové skupiny a zlepší vašu celkovú kondíciu. 

Striedanie jazdy v rovnomernom tempe a intervalového tréningu, kde striedate intenzívne šprinty s pomalšími úsekmi, môže výrazne zvýšiť vašu výkonnosť a efektivitu spaľovania kalórií.

Jedálniček je zásadný 

Bicyklovanie je fyzicky náročná aktivita, preto je dôležité dbať na správnu stravu a hydratáciu. Pred jazdou si dajte ľahké jedlo bohaté na sacharidy, ktoré vám dodá energiu. Počas jazdy nezabúdajte piť vodu, aby ste predišli dehydratácii. Po jazde je vhodné doplniť bielkoviny na regeneráciu svalov. 

Úprava jedálnička je kľúčová pre dosiahnutie optimálnych výsledkov chudnutia. Zaraďte do svojho stravovania viac čerstvej zeleniny, ovocia, vlákniny a bielkovín

Vyhýbajte sa spracovaným potravinám, sladkostiam a nápojom s vysokým obsahom cukru. Pravidelné menšie jedlá počas dňa pomôžu udržať chute na uzde a predchádzajú prejedaniu sa.

ako schudnut na bicyklipredajňa Intersport

Zaraďte aj silový tréning

Hoci bicyklovanie je skvelé na spaľovanie kalórií a zlepšenie kardiovaskulárnej kondície, kombinácia so silovým tréningom môže priniesť ešte lepšie výsledky. Silový tréning pomáha budovať svalovú hmotu, ktorá zvyšuje váš bazálny metabolizmus a pomáha spaľovať viac kalórií aj v pokoji. 

Skúste zaradiť do svojho týždenného plánu cvičenia s vlastnou váhou, ako sú drepy, výpady, kliky a posilňovanie brucha, alebo návštevu posilňovne, kde sa zameriate na základné cviky so záťažou.

Bicyklujte s nami

Už v nedeľu 4. augusta sa v Bory Mall koná podujatie NAY GRAN FONDO Bratislava, kde môžete prísť podporiť cyklistov alebo sa zúčastniť nesúťažnej cyklo jazdy MTBIKER GRAVEL FONDO. Táto trasa má dĺžku 31 km a vedie rovinatými prírodnými cestičkami, ktoré sú vhodné aj pre rodiny s deťmi alebo skupinky priateľov.

Pre deti do 12 rokov sú pripravené ENDORPHIN REPUBLIC JUNIOR FONDO preteky na bicykloch a najmenšie deti do 4 rokov si môžu zasúťažiť na odrážadlách. Odneste si nové zážitky, priateľstvá a zároveň sa motivujte k pravidelnému bicyklovaniu. 

ako schudnut na bicyklipredajňa Intersport

Ak vám k vášmu novému cyklistickému ja chýba poriadna výbava, v Bory Mall ste na správnom mieste. Všetko od poriadneho bicykla a prilby až po športové outfity nájdete v predajniach Endorphin RepublicIntersportSportisimo alebo Sports Direct.

Bicyklovanie je efektívny, zábavný a dostupný spôsob, ako schudnúť a zlepšiť svoju fyzickú kondíciu. S pravidelným bicyklovaním, správnou technikou, zdravou stravou a kombináciou so silovým tréningom môžete dosiahnuť svoje ciele a zároveň si užívať čas strávený na čerstvom vzduchu

Nezabúdajte tiež na zapojenie celej rodiny. Začnite dnes a sledujte, ako sa vaše telo a myseľ menia k lepšiemu!